Ik ga op reis en ik neem mee?

sep 23, 2020 | Talenten

Al vanaf jongs af aan, voelde ik me anders dan anderen. Ik hoorde nergens bij op school en de leraren vonden me vaak erg stil en verlegen. Doet me een beetje denken aan het liedje Calimero…alleen ben ik nooit klein van formaat geweest.

Jaren later was daar ineens een geweldige koffer die ik gratis en voor niks mee mocht nemen. Ik nam deze koffer in eerste instantie met wat ongeloof aan, maar droeg hem al snel met veel plezier met me mee. Waar gaat dit in godsnaam over hoor ik je denken?! Het gaat over mijn koffer met het label HSP oftewel Hooggevoeligheid.

De jaren daaropvolgend ben ik mij steeds meer gaan vormen naar het HSP label. Ik sleepte mijn koffer werkelijk overal mee naar toe…want wat was het fijn dat ik mezelf ergens in herkende en toch nog ergens bij hoorde. Maar heb je enig idee hoe intens woorden kunnen zijn? Met woorden scheppen we onze realiteit en dus onszelf.

Het is vaak iets wat we van buitenaf meekrijgen en niet van binnenuit. Datgene wat je van buitenaf wordt gegeven is vaak zo krachtig, dat dit bepalend kan zijn voor ons leven. Daarnaast verbind je je niet, maar scheidt je je af door je te identificeren met een label. In mijn geval met het label HSP. ”Ík kan niet te lang op een feestje zijn, want ik ben een HSPer, of ik ik kan niet te lang naar de Ikea want daar heb ik last van als HSPer”.

Lees je het?

Er zit geen bekrachtiging in, maar een ontkrachting. Een ontkrachting van mezelf, mijn essentie en het multidimensionale wezen dat ik in essentie ben. Ik ontzeg mezelf een groeikans, het is immers mijn gevoel, mijn verhaal en mijn emoties die afgaan in een bepaalde ruimte. Maar omdat ik zeg, ik kan hier niet zijn want ik ben een HSPer zet ik een grens neer voor mezelf. Snap je hem?!

De laatste paar jaar voelde ik dit steeds meer wringen en kon ik mezelf steeds minder verbinden met die koffer met HSP erop. Er is geen goed of fout, alleen voor mij klopte het steeds minder. Hoe meer laagjes ik afpel, hoe sterker ik voel dat ik gewoon een VOELER ben. Want als ik zeg ”ik ben een voeler”, scheidt ik me niet af de rest van de wereld door een label van buitenaf.

 • Ik ben een voeler
 • Ik ben een mens
 • Ik ben energie en ik verander

Hoe voelen deze zinnen voor jou?

Voor mij voelen ze als iets waar potentie in zit en mogelijkheden liggen. Het gevoel draag ik doormiddel van mijn hart en mijn hart is groot en expansief. Als je hart open en expansief is, dan zit er groei in en als je groeit gaan er andere dingen aan in je energieveld.

Hoe is het voor jou om het volgende te lezen? Wij mensen zijn VOELERS en dit doen we allemaal op onze eigen unieke wijze. Hoe je voelt en in welke mate heeft te maken met meerdere dingen zoals;

 • Waar kom je vandaan (wat is jouw oorsprong in licht)?
 • Wat voor zielsmissie heb je meegekregen?
 • Wat voor rol mag je hier op aarde vervullen?
 • Hoe wordt je geboren (bv; als Sabrina Janssen)?
 • Wat voor leven krijg je met alle gebeurtenissen en ervaringen die daarbij horen?
 • Welk verhaal heb je in het verleden geleefd?

Het heeft met zoveel meer te maken dan we met onze mind überhaupt kunnen bedenken. Het belangrijkste is dat we goed voor onszelf zorgen en onszelf de aandacht geven die we verdienen en niet eerst ”moeten” verdienen. We reguleren de hele dag door energie en zijn ons daar niet altijd bewust van. Ga voelen waar jij je prettig bij voelt en wat voor jou wel of niet werkt zonder labels. Maak keuzes die overeenkomen met je interne gevoelsleven.

 • Waar wordt je door gevoed?
 • Waar expandeer je van?

Bekijk jezelf als een uniek individu, als een voeler en als een mens en vind je eigen balans, want je hebt alle kracht om jezelf los te weken van alle labels die je van buitenaf opgeplakt krijgt.

Ben benieuwd hoe dit voor jou is?

Liefs Sabrina

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, mijn naam is Sabrina

Welkom op mijn inspiratie pagina. Met mijn (levens) ervaring als mens, coach en begeleider op het gebied van loopbaan- en life coaching, bewustzijnsontwikkeling en transformatie doe ik niets liever dan jou inspireren en begeleiden naar een leven dat echt bij je past.

Waarom?
Zodat je je weer gaat herinneren en  bewust wordt van jouw unieke gaven, talenten en zielsmissie. Deze gaat ontdekken, doorvoelen en verankeren en een leven durft te leiden waar je diep van binnen zo naar verlangt.