Wat kom je hier doen?

aug 17, 2020 | Levensmissie

Vraag jij jezelf wel eens af waarom je hier op aarde bent? Heb je enig idee?

Dit is een vraag die vroeg of laat voor velen naar voren komt in dit leven, maar waar vaak niet bij wordt stilgestaan.

Logisch, want we zijn vaak ”druk” met het leven van ons eigen leven.

Wat kom je hier doen?

Iedereen heeft een (levens) missie, een opdracht waarmee je als ziel naar aarde bent gekomen. Iets wat jou vervulling en betekenis geeft. Misschien klinkt een missie heel groots, maar eigenlijk is het in de kern niets meer dan FOCUS voor het HIER en NU. Zie het als een boom die groeit, maar daar is wel voeding voor nodig zoals water, zonlicht en levensenergie. Als ziel heb je voordat je geboren werd, gekozen om hier op aarde te zijn en ervaringen op te doen in menselijke vorm. Je ziel ”WEET” en in de menselijke vorm op aarde is het de bedoeling dat je met vallen en opstaan gaat ervaren, zodat je je weer gaat herinneren wie je werkelijk bent, jouw essentie, jouw kern.

Je hebt ook alle gaven en talenten meegekregen die je nodig hebt om jouw missie te vervullen. Sommige gaven en talenten ontdek je al vroeg in je leven en anderen wat later en moeten nog wat verder ontwikkeld worden. Veel mensen raken ergens in hun leven de verbinding zichzelf en hun missie kwijt. Dit komt omdat we tijdens ons leven op aarde, vaak te maken krijgen met de uitdaging tussen het behouden van je authentieke zelf, je gevoel, je ervaringen, conditioneringen en de meningen van anderen.

Wat houdt ons tegen?

Waarom doen mensen dan niet waarvoor ze gekomen zijn? Vaak verstoppen we onszelf uit ”angst”. ”Want ben ik wel goed genoeg” en ”wat zullen ze wel niet van me denken”! Allemaal overtuigingen die we in de loop van ons leven hebben aangenomen als waarheid. Denken doen we allemaal en zullen we blijven doen. Maar is het niet doodzonde als jij jouw unieke gaven en talenten blijft verstoppen voor de buitenwereld?

Schatzoeken

Het vinden van je (levens)missie, is als een soort schatzoeken. Je bent van huis gegaan met een bepaalde innerlijke roep of vraag. Je bent opzoek naar iets, waarvan je eigenlijk niet eens het bestaan weet. Op je weg krijg je te maken met tegenslagen en moeilijkheden, die je uiteindelijk sterker maken al voelt dat in eerste instantie vaak niet zo. Zo zullen er ook mensen, middelen en mogelijkheden op je pad komen die je vaak op wonderlijke wijze verder brengen. Op een gegeven moment weet je ongeveer waar je jouw schat kunt vinden en je talenten zijn de grootste helpers hierin. Je talenten leiden je ongemerkt naar jouw unieke schat!

Hoe kan ik mijn gaven en talenten ontdekken?

Stel jezelf eens de volgende vragen.

 • Wat deed je als kind graag?
 • Waar wordt je enthousiast van?
 • Wat geeft je energie en voldoening?
 • Wat gaat je gemakkelijk af?
 • Welke nieuwe kennis en vaardigheden leer je snel?
 • Waarover vragen anderen jou om raad?
 • Waar krijg je complimenten over?
 • Wanneer vliegt de tijd voorbij?

Hoe weet je of je je (levens)missie hebt gevonden?

Onderstaande vragen zijn niet bedoeld om jezelf te veroordelen, maar om je meer inzicht te geven in waar je nu staat. Zodat je vandaaruit, bewustere keuzes kunt gaan maken.

 • Ben je met hetgeen je doet, dienstbaar aan anderen?
 • Met welke intentie doe je wat je doet?
 • Brengt hetgeen wat je doet vreugde en voldoening?
 • Doe je meer of minder dan je aankunt?
 • Doe je hetgeen wat je doet moeiteloos, vanzelfsprekend, spelenderwijs en met plezier?
 • Maak je in je werk gebruik van jouw unieke gaven en talenten?
 • Ervaar je de steun van het universum?
 • Krijg je als vanzelf alles wat je nodig hebt, om deze taak te vervullen?

Wil jij de verbinding met jezelf herstellen, zodat je vanuit rust en vertrouwen ontdekt wat bij je past en wat je hier te doen hebt?

Lees hier dan snel meer over het 1-op-1 traject bezielde loopbaan- en life coaching

Ga je mee op reis?

Liefs Sabrina

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, mijn naam is Sabrina

Welkom op mijn inspiratie pagina. Met mijn (levens) ervaring als mens, coach en begeleider op het gebied van loopbaan- en life coaching, bewustzijnsontwikkeling en transformatie doe ik niets liever dan jou inspireren en begeleiden naar een leven dat echt bij je past.

Waarom?
Zodat je je weer gaat herinneren en  bewust wordt van jouw unieke gaven, talenten en zielsmissie. Deze gaat ontdekken, doorvoelen en verankeren en een leven durft te leiden waar je diep van binnen zo naar verlangt.